Hen skal man tro på

På Torshovteatret vender en soldat hjem fra slagmarken og møter en ny slagmark: Hjemmet. Dramatikeren Taylor Mac legger torpedoen under den hellige ark: Kjernefamilien. Kjønn det den som vil.

Et språk for digitalisering av scenekunst

Det finnes et vokabular for digitalisering av scenekunst, vi er bare ikke samsnakket om det. Det skriver Monica Boracco i Applaus scene i denne kommentaren til paneldebatten om digitalisering på Arendalsuka.

Orakelet Angela Davis

Det er mildt sagt halleluja-tilstander når borgerrettighetsforkjemper og professor Angela Davis åpner Melafestivalens 20. utgave

Tid for vern om kulturens institusjoner

Lederne for tre av Bergens sentrale musikkinstitusjoner har skrevet et åpent brev til kulturminister Anette Trettebergstuen der de ber om vern av kulturinstitusjonene i en krevende økonomisk tid.

Udramatisk Otello på Oscarsborg

Det store dramaet lar vente på seg i OscarsborgOperaens nye produksjon av Verdis “Otello”.

Dukkemesteren

UNIMA Norge og Teatermuseet setter fokus på figurteaterpioneren Karel Hlavatý. Gjennomgangen av kunstnerskapet mangler imidlertid både ressurser og tydelig motivasjon.

Vakker og intim avkolonisering

Mens Tidemann og Gude henger der opphøyd i glassmonter, lar Elina Waage Mikalsen den samiske kulturkanon invitere deg på rognbollesuppe og si at du er god nok. 

De åpne teatrenes tid

For første gang siden høstsesongen 2019 står vi foran en teatersesong uten nedstengninger, smittevernstiltak eller streik. Hva betyr det, og vil den usikre verdenssituasjonen påvirke kunsten?

Hvorfor mildere med årene, Cecilie Ore?

Hard modernisme og samfunnskritikk har vært stikkord for Cecilie Ores musikk. På samtidsmusikkfestivalen tonehimmel i Volda i juni fikk hun fremført fire verk, hvorav tre var urfremføringer.

God sommer!

Scenekunst.no ønsker alle lesere en god sommer!

Dans og distanse

Festspillene i Nord-Norge var preget av et variert program både innen- og utendørs, men det kunne godt vært mer omfattende.

Gæmliskomponister 2: Cecilie Ore

Trond Reinholdtsen og Eivind Buene er tilbake med en ny episode av Gæmliskomponister. I denne episoden snakker de med Cecilie Ore.

Et musikalsk flokkdyr

Musikkjournalist i BBC, Kate Molleson, har skrevet denne teksten om vinneren av Arne Nordheims komponistpris Jan Martin Smørdals musikk.

Scenesamtaler om virkelighetsteater live fra Heddadagene

På Heddadagene ble det spilt inn en ny episode av Scenesamtaler live fra Det Norske Teatret.

Arrangørstøtte som fungerer

Scenekunstbruket og Norske kulturhus kommenterer rapporten “Mobilisering for mobilitet. Formidling av fri scenekunst” som de mener etterlyser noe som allerede finnes.

SISTE SAKER