Rogaland Teater får prisen for Årets forestilling, for “Orlando”. Teatersjef Arne Nøst tar imot prisen. Foto: Skjalg Vold

Tre Heddapriser til Orlando

Søndag 18.juni ble Heddaprisene delt ut, og Rogaland Teaters forestilling Orlando mottok hele tre priser.

I tillegg til prisen for Årets forestilling, mottok Nina Ellen Ødegaard prisen for Beste kvinnelige skuespiller/hovedrolle for tittelrollen i Orlando – og Sigrid Strøm Reibo mottok prisen for Beste regi for sitt arbeid med Orlando og Som dere vil (Nationaltheatret).

Robert Wilson mottok prisen for Beste scenografi/kostymedesign for sitt arbeid med Edda (Det Norske Teatret), mens skuespillerensemblet i samme forestilling mottok prisen for Særlig kunstnerisk innsats.

Jan Sælid fikk prisen for Beste mannlige skuespiller/hovedrolle for rollen som Kong Bérenger i Kongen dør (Nationaltheatret), Hildegunn Eggen fikk prisen for Beste kvinnelige skuespiller/medspiller for rollen som Fjodor Karamasov i Brødrene Karamasov (Trøndelag Teater) og Toralv Maurstad fikk prisen for Beste mannlige skuespiller/medspiller for rollen som John i Overføring (Nationaltheatret).

Teater Joker og Akershus Teater mottok prisen for Beste barneforestilling for Brune, og NIE (New International Encounter) mottok prisen for Beste ungdomsforestilling for We come from far, far away. Prisen for Beste audiovisuelle design gikk til Ove Alexander Jamt Dahl, Morten Halle, Christine Lohre og Olav Nordhagen for videodesign, lyddesign, scenografi og lysdesign i forestillingen Rekyl (Teater Innlandet), og Arne Lygre mottok prisen for Beste scenetekst for La deg være (Nationaltheatret).

I tillegg ble Heddas ærespris delt ut, og den gikk i år til skuespiller Bjørn Sundquist. Juryen skriver at “prisvinneren har vært og er et forbilde for skuespillere som leter etter sitt fotfeste på scenen.”

Scenekunst.no gratulerer aller vinnerne! Juryens begrunnelser kan leses på Heddaprisen.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER