Illustrasjonsbilde fra Jonas Corell Petersens forestilling Arbeidstittel Savnet fellesskap som ble spilt på Nationaltheatret i 2018. Foto: Øyvind Eide

Teatrene i Oslo og Bergen stenger

I dag har byrådene i Oslo og Bergen kommet med nye retningslinjer som stenger teatrene i første omgang i tre uker fra tirsdag 10. november.

Alle offentlige møteplasser blir stengt i Oslo. I Bergen skal det være lov med arrangementer for opptil 20 publikummere, men i praksis betyr det at teatrene må stenge. Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, sa på en pressekonferanse tidligere i dag at smittesituasjonen er alarmerende og at det er nødvendig å slå ned på smitten. Han sier at det vil ramme aktører som har gjort en stor innsats for å begrense smitten, men at vi nå har et mulighetsvindu til å stanse smitten før den slår samfunnet ut. Derfor må alle kulturarenaer stenge og alle innendørsarrangementer blir forbudt. Unntaket er fritidsaktiviteter for barn og unge. Johansen sa at han vet at dette er tungt, men at vi må ta steg for steg sammen.

Norsk teater- og orkesterforening skriver i en pressemelding i ettermiddag at de tar myndighetspåbudene til etterretning, men de understreker samtidig at teatrene og konsertsalene har vært trygge møteplasser og at ingen smitteutbrudd er påvist blant publikum. De skriver også at de derfor legger til grunn at det ligger mer «overordnede vurderinger og grundige konsekvensberegninger bak beslutningene.»

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER