Rosendal Teater

Teaterhuset Avant Garden skifter navn

“Leve Rosendal Teater!”, heter det i en pressemelding fra Teaterhuset Avant Garden, for teatret skal, når det flytter inn i nye lokaler 23. august i år, hete nettopp Rosendal Teater.

– Vi ønsker med navneendringen å understreke at teaterhuset vi flytter inn i, skal være for flere enn dem som har funnet veien ned i kjelleren vi har vært i siden 1984. Det er også av respekt for trønderes forhold til bygget – et tradisjonsrikt hus med en lang historie for kultur som utfordrer, sier teatersjef i Rosendal Teater Per Ananiassen.

Rosendal Teater åpnet i 1921, og var kino i mange år. Fra 1993 til 2010 holdt Cinemateket og Trondheim Filmklubb til i lokalene. Nå bygges den gamle kinoen om til et moderne teaterbygg som skal inneholde to scener, en prøvesal, en café, kontorer og lagerrom. Dette er av stor betydning for teaterlivet i Trondheim.

Det er med et litt tungt hjerte den Oslo-baserte redaksjonen av Scenekunst.no registrerer at det særtrønderske ved enkle ordspill i navn forsvinner, men det er med stor glede vi ser at teatret, som ble grunnlagt i 1984 og dermed fyller 35 år i år, ikke trenger å være redd for midtlivskrisen, men vise seg som en voksen aktør i Trøndelags og Norges teaterliv.

Vi gleder oss til åpningen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER