Akademi for scenekunst. Foto: Frøydis Falch Urbye

Svar om stillingsutlysninger på NTA

Høgskolen i Østfold svarer her på Desiree Isabel Bøgh Vaksdals kritikk om lukkede stillingsprosesser ved Akademi for scenekunst. De etterkommer ønsket om å utsette søknadsfristen.

I et debattinnlegg på Scenekunst beskriver Desiree Vaksdal at ansettelsesprosessen av faste kunstneriske ledere på Akademi for scenekunst føles som lukket. Dette har også kommet frem i korrespondanse til høgskolens øvrige ledelse. Høgskolen beklager at dette føles lukket, og vil derfor etterkomme ønsket om å utsette søknadsfristen for disse stillingene, samt lyse disse ut bredere. Høgskolens ledelse ser også behovet for å møte alumnistudenter for å bidra til nærmere avklaringer.  Dette initiativet vil bli tatt de nærmeste dagene.

Høgskolen i Østfold følger retningslinjer og lover for tilsettinger i staten, og er opptatt av å få best mulig kvalifiserte søkere til alle stillinger. Søknader blir sendt til sakkyndig vurdering og vi har også med interne studenter i intervjugruppen. Til slutt er det Høgskolestyret som tilsetter de kunstneriske lederne ved Høgskolen i Østfold.

KOMMENTAR
 • Ine T. Berg :

  Problemet her er at få, ihvertfall i det norske miljøet som kjenner aktørene, vil ønske å bruke tid på å søke stillingsutlysninger som i så stor grad signaliserer at man ønsker de som står i stillingene i overskuelig framtid. Utlysningene virker dessuten skreddersydd slik at de passer en veldig spesifikk kompetanseprofil. Dette blir antageligvis vanskelig å rette opp i selv om man går bredere ut. Det handler ikke om å være for eller imot de som nå er i disse stillingene, men å være prinsipielt imot skinnprosesser i akademia. Det er en grunn til at det stadig blir vanligere at stillingen ved kunstneriske utdanninger er på åremål.

 • Desiree Isabel Bøgh Vaksdal :

  Viktig å påpeke at det parallelt er blitt delt et opprop om utsettelse, som til nå er signert av nærmere 400 personer. Link til opprop: http://chng.it/JqvxR74STN

  Selv om jeg setter pris på denne håndstrekning for å inkludere alumni, mener jeg fremdeles at endringen fra åremål til permanente stillinger hos kunstneriske ledere er en sak som angår hele scenekunstfeltet.

 • Marie Kaada Hovden :

  Det er flott at Høyskolen har imøtekommet deler av denne saken og utsatt søknadsfristen. Jeg mener likevel at ordlyden i denne uttalelsen, les “Høgskolen beklager at dette føles som lukket”, er en ansvarsfraskrivelse. I Desiree Vaksdals innlegg redegjør hun for hvordan denne prosessen har vært lokket, og jeg mener Høyskolen må legge følelser til side, og ta fullt ansvar for dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER