Universitetsbiblioteket 1930-årene, Oslo (i dag Nasjonalbiblioteket). Kilde: Wikimedia

Styrket formidling fra Nasjonalbiblioteket

Nasjonalbiblioteket styrker formidlingen og har opprettet nye stillinger som redaktør, programsjef og rådgiver for digital formidling, forteller en pressemelding.

Nasjonalbiblioteket vil styrke formidlingsarbeidet og har ansatt tre nye medarbeidere, i følge en pressemelding. Tidligere forlagssjef i Cappelen Damm Ida Berntsen blir redaktør for alle Nasjonalbibliotekets utgivelser. Eline Skaar Kleven er ansatt som programsjef og Trond Myklebust er ansatt som rådgiver for digital formidling.

– Nasjonalbiblioteket er landets hukommelse. Men det er ikke nok å sikre hukommelsen, vi må også få folk til å bruke den, uttaler direktør Aslak Sira Myhre.

De tre nye formidlerne får i oppdrag å "fortelle historien om Norge slik den finnes i Nasjonalbibliotekets magasiner."

– Dette er tre nyopprettede stillinger som viser retningen for Nasjonalbiblioteket de neste årene. I overgangen mellom en analog og en digital offentlighet er det fare for at elementer av kunnskap og dannelse forsvinner. Nasjonalbiblioteket har både en mulighet og en plikt til å formidle bredden av vår samling best mulig til flest mulig. Vi skal være et nasjonalbibliotek for fem millioner, det er vårt mål, avslutter Sira Myhre.

Ida Berntsen er forlegger og mangeårig forlagssjef for dokumentarlitteratur i Cappelen Damm, der hun sluttet i fjor. Hun sitter som medlem i Kulturrådets vurderingsutvalg for innkjøp av sakprosa, i programkomiteen for Norsk sakprosafestival og i Arbeiderpartiets demokrati- og medieutvalg. Tidligere har hun blant annet virket som styreleder for Språkrådet og Den norske bokprisen.

Eline Skaar Kleven har jobbet med programplanlegging ved Litteraturhuset i Oslo siden 2007. Hun har en mastergrad i allmenn litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo.

Trond Myklebust er ansatt som rådgiver for digital formidling og grensesnitt mellom digitale og analoge plattformer. Han kommer fra Aftenposten der han har jobbet i 15 år, blant annet med ansvar for hele produksjonsflyten i mediehuset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER