Linda Børnes. Foto: Proscen

Slutter i Proscen

Linda Børnes slutter som daglig leder i Proscen, i følge en pressemelding. Sammen med Vestlandske Teatersenter har Børnes og Proscen stått bak prosjekteringen av Cornerteatret som nylig åpnet i Bergen.

Børnes har ledet Proscen siden september 2009. Sammen med Frøydis Otre fra Vestlandske Teatersenter vært ansvarlig for å utforme og iverksette Cornerteateret, som åpnet i september i år I Bergen.  Nå skal hun tilbake til sin tidligere arbeid som selvstendig scenekunstprodusent.

Den frie scenekunsten i Bergen har lenge manglet produksjonslokaler. Da Vestlandske Teatersenter fikk mulighet til å inngå et samarbeid med GC Rieber om å rehabilitere en tidligere verkstedsbygning i bydelen Møhlenpris og gjøre den om til et teaterhus, ble også en samlokalisering med Proscen tenkt inn i prosjektet. I sitt daglige virke driver Proscen produsentrelatert kursvirksomhet, rådgivning, søknadsopplæring og veiledning av produsentpraktikanter.

Cornerteateret skal være en arena for produksjon og visning av teater, samt et kreativt scenehus for barn og unge. Huset skal være tilgjengelig for profesjonelle scene- og dansekunstnere i hele Hordaland fylke til produksjoner og annen kompetanseutvikling. Huset har tre etasjer med to blackbox-saler, tre prøvesaler/studioer og kontorfasiliteter.

– Som daglig leder av Proscen har Linda Børnes vært en viktig bidragsyter til at det frie scenekunstfeltet i Vestlandsregionen framstår samlet og synlig, sier styret i Proscen i pressemeldingen.

 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER