Skyggespill. Foto: Lars Opstad

Skyggespill høster ros med to priser på YAMawards 2018 

17. oktober mottok konsertforestillingen ‘Skyggespill’ to priser på YAMawards. Dette melder Det Norske Kammerorkester i en pressemelding.

Konsertforestillingen ‘Skyggespill’ ble 17. oktober kåret til ‘Best Large Ensemble’ og ‘Best production of the Year’ på The Young Audiences Music Awards (YAMawards) 2018 i Santiago de Compastela, Spania. Dette melder Det Norske Kammerorkester i en pressemelding.

Skyggespill er en scenisk konsertforestilling produsert av Det Norske Kammerorkester i samarbeid med den nederlandske musikkteaterprodusenten Oorkaan og Kulturtanken.

YAMawards utdeles av Jeunesses Musicales International til de beste musikkproduksjoner produsert for et ungt publikum.  Juryen består av internasjonale journalister og representanter for store europeiske konsertsaler, og tre vinnere ble valgt ut av elleve nominerte, innen tre kategorier.

«Vi er utrolig stolte av produksjonen, og ikke minst av musikerne våre som her har gått langt utover det musikerrollen normalt har av utfordringer. Takket være dem og vårt tette samarbeidet med nederlandske Oorkaan har dette blitt en unik forestilling som vi håper skal være til glede for mange barn videre fremover» sier Kammerorkesterets direktør Per Erik Kise Larsen.

Om Skyggespill
Skyggespill er en musikalsk eventyrfortelling der musikk og teater smelter sammen. Med scenografi, regi, kostymer og lys blir historien fortalt gjennom musikken og musikernes sceniske spill med instrument og bevegelser som virkemidler.  Musikken i Skyggespill er Arnold Schönbergs senromantiske stykke Verklärte Nacht. 

Forestillingen ble produsert både i strykeorkesterversjon og sekstettversjon, og ble vist for nærmere 3000 Oslo-elever på 5.-7. trinn i 2017. Skyggespill er regissert av den nederlandske skuespillerinne og regissør Dagmar Slagmolen, med kunstnerisk innstudering av kammerorkesterets kunstneriske leder, Terje Tønnesen.

Produksjonen er støttet av Sparebankstiftelsen DNB (NO) og Fonds Podiumkunsten (NE).

Skyggespill vil turnere for Den kulturelle skolesekken i Hedmark og Oppland 29. januar – 8. februar 2019.

Les mer om YAMawards

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER