Alle nye ansatte m navn og foto kred

Skuespiller- og danseralliansen utvider

Skuespiller- og danseralliansen (SKUDA) har ansatt 20 nye kunstnere, og har nå totalt 102 skuespillere og dansere ansatt. Det melder SKUDA i en pressemelding.

– Det er en gledelig nyhet og en viktig milepæl at Skuespiller- og danseralliansen nå har over 100 ansatte kunstnere i god tid før utløpet av 2019. Dette har vært en utvidelse i tråd med våre ambisjoner, fra å være et lite prøveprosjekt med 20 kunstnere i 2012, til i dag å være en arbeidsgiver for en så spennende og stor gruppe mennesker. I Sverige har Dansalliansen, TeaterAlliansen og Musikalliansen eksistert i mange år og har i 2019 ca 400 kunstnere. Nå jobber vi mot vår neste milepæl her i Norge, som er å nå 150 ansatte kunstnere innen 2022, sier daglig leder Tone Øvrebø Johannessen.

De nye kunstnerne er ansatt på bakgrunn av søknadsrunden våren 2019. Det var 198 søkere, 131 skuespillere og 67 dansere. Når søknader vurderes, er omfang av kunstnerisk utøvende arbeid innenfor en definert tidsperiode, det viktigste kriteriet. De nye tilsatte representerer i sitt arbeid stor sjangermessig variasjon i scenekunsten, fra samtidsuttrykk i dans og teater, i performance, nysirkus, spel og musikaler til de mer klassiske oppsetningene. Forestillingene de har medvirket i er vist i hele landet og i utlandet. Flere har jobbet i spillefilmer og Tv-drama. Kunstnerne som blir ansatt er bosatt i fire ulike fylker; Akershus, Hordaland, Oslo og Telemark.

Følgende kunstnerne er ansatt pr. 6.5.2019:

Dansere

Ludvig Daae, Amalie Hyun Ju Eggen, Janne Häger Eraker, Antero Hein, Gard Hjertaas Bjørnson, Geir Kristian Hytten, Vegard Kristiansen, Daniel Proietto, Mikael Rønne og Anne Guri Tvedt.

Skuespillere

Jon Arne Arnseth, Frida Odden Brinkmann, Jorunn Lullau, Katrine Lunde Mackenzie, Jesper Malm, Geir Robsrud, Evy Kasseth Røsten, Hanne Amalie Smedstad, Marte Stolp og Oddrun Valestrand.

– Ansettelsene bidrar til at kunstnere kan utvikle bærekraftige kunstneriske karrierer, kunstnerne sikres rettigheter og inntekt i periodene de arbeider i SKUDA mellom andre tilsetningsforhold og oppdrag. De får mulighet til å styrke sin kompetanse, og bidra med sin erfaring som mentorer for yngre bransjekolleger. Det blir spennende å følge disse kunstnerne sier Øvrebø Johannessen

Ansettelsene er et direkte resultat av budsjettøkningen på 2 millioner kroner etter forhandlingene mellom KrF og regjeringspartiene V, H og FrP om årets statsbudsjett. Ansettelsene er et betydelig virkemiddel i scenekunst- og kunstnerpolitikken, med den hensikt å tilrettelegge for at frilansdansere og -skuespillere kan utvikle bærekraftige kunstnerkarrierer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER