I dance in writing. Foto: zazzle.com

Skrive om dans?

Danseinformasjonen vil at flere skal skrive om dans. Et internasjonalt prosjekt søker nå artikkelideer. Aviser, tidsskrifter og nettsteder i åtte land, blant dem Scenekunst.no, skal vurdere tekstene for publisering.

Sammen med de nordiske og baltiske partnerne i prosjektet ke∂ja Writing Movement vil Danseinformasjonen nå stimulere til økt produksjon av tekster om dans.

Ved å samarbeide med aviser, tidsskrifter og nettsteder i de åtte ulike landene som utgjør nettverket keja, vil artikkelforfatterene få muligheten til å nå en stor leserkrets.

Det er ingen krav om tematikk, men tekstene må være innrettet mot lesere på tvers av landegrensene. 

Utfordringen til forfatterne er at teksten skal formidle innsikt om dans til et ikke-spesialisert publikum. Derfor oppfordres skribenter av alle slag til å sende inn forslag: journalister, forfattere, kritikere, kunstnere, forskere etc.

Et utvalg av søkerne vil bli tilbudt et stipend for å utvikle teksten med påfølgende mulighet for oversettelse og publisering i tidsskrifter, aviser og nettsteder i landene som samarbeider om ke∂ja.

Tekstene kan også bli publisert på writingmovement.com

Hele utlysningen samt mer info om Writing Movement finnes her. Fristen for å søke er 1.oktober 2013.


 

Vi minner også om Scenekunst.no og Danseinformasjonens felles utlysning av inntil 5 stipend til dansekritikk i Norge. Se en forestilling, skriv en kritikk og send den til oss innen 15. september 2013.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER