Søndag Foto: ill.

Rettssak om søndagsarbeid

Norsk Skuespillerforbund går til rettssak mot Det Norske Teatrets innføring av søndag som spilledag, i følge en pressemelding. Teatret svarer at søndagsforestillingene er kompensert med mer helgefri enn tidligere.

Norsk Skuespillerforbund har besluttet å ta ut stevning mot arbeidsgiverforeningen Spekter og Det Norske Teatret. Forbundet mener at teatrets innføring av søndag som fast spilledag bryter med tariffavtalen.

Skuespillerforbundet og Det Norske Teatret inngikk i 2014 en midlertidig avtale om at Det Norske Teatret kunne spille et begrenset antall søndager. Avtalen utløp i april 2016, men Det Norske Teatret har nå innført søndag som fast spilledag.

Før forbundet bestemte seg for å ta saken til arbeidsretten, har partene vært i dialog både lokalt med Det Norske Teatret og sentralt med arbeidsgiverorganisasjonen Spekter. Skuespillerforbundet ønsker nå at saken skal avgjøres av arbeidsretten.

Det Norske Teatret sier i en pressemelding at skuespillere ved teatret i snitt har spilt i overkant av tre søndagsforestillinger hittil i kalenderåret 2016. Som kompensasjon har teatret innført prøvefri for alle på lørdager, og DNT skriver at ansatte ved  Det Norske Teatret dermed har mer helgefri enn tidligere og mer helgefri enn kolleger ved andre faste scener.

Norsk skuespillerforbund er ikke prinsipielt mot å spille på søndager, men mener at gjeldende tariffavtale ikke åpner for dette, og at innføring av søndag som fast spilledag i tilfelle må avtales kollektivt. – Stevningen handler om at tariffavtalen ikke åpner for søndagsspilling som en fast ordning, sier forbundsleder Knut Alfsen i NSFs pressemelding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER