Nationaltheatret 2009. Foto: Gisle Bjørneby Foto: Gisle Bjørneby

Rehabilitering av Nationaltheatret

Nationaltheatret skriver i en pressemelding at det i dag ble offentliggjort at regjeringen vil rehabilitere Nationaltheatret for 1,9 milliarder kroner.

Dette ble kjent på et pressemøte på Nationaltheatret tidligere i dag, hvor kulturminister Linda Hofstad  Helleland redegjorde for tiltakene som settes i gang for å rehabilitere teaterbygget fra 1899.

Det har de siste ukene vært skrevet om oppussingsingsbehovet av Nationaltheatret, blant annet skrev Hege Ulstein en kommentar i Dagsavisen hvor hun sammenlignet bruken av penger på nye kulturbygg og vedlikehold av gamle bygninger: “Av dette kan vi slutte at det ikke mangler penger når snorer skal klippes, champagne skal drikkes og nye signalbygg skal reises. Det er verre når jobben er traurig vedlikehold av gammel moro.”

I dag ble det altså klart at teatret teatret vil rehabiliteres, men når dette arbeidet starter er ennå ikke avklart.

Nationaltheatrets styreleder berømmer Helleland for statsrådens handlekraft, men Nationaltheatret er samtidig tydelige på at de fortsatt støtter “anbefalingene som ble utarbeidet av Atkins, Oslo Economics og Snøhetta på oppdrag for Kulturdepartementet i 2013–2014 i forbindelse med konseptvalgutredningen for rehabilitering av Nationaltheatret. Anbefalingen fra konseptvalgutredingen, det såkalte «alternativ 2», har en estimert kostnad på 3,9 til 4,5 milliarder. ”

Mer informasjon om rehabiliteringen av Nationaltheatret kan leses på teatrets hjemmesider.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER