Hisham Zaman. Foto: Telenors kulturpris

Pris til Hisham Zaman

Filmskaperen Hisham Zaman får Telenors kulturpris for 2013. -Ingen er uberørt etter å ha sett filmene hans, uttaler juryen for prisen i en pressemelding. Zaman har tidligere vunnet Dramatikerforbundets pris for beste filmmanus.

Kulturprisen som filmskaperen nå har fått, er på 250 000 kroner og deles i år ut for 18. gang.

Juryen har lagt vekt på Zamans evne til å skildre mennesker som krysser personlige, kulturelle og geografiske grenser.

– Zaman har vist en unik evne til å kombinere kunsten det er å skape film med en særlig sterk formidlerevne, sier koreograf og juryleder Kjersti Alveberg. Hun peker også på hvordan filmskaperen kombinerer humor og et underliggende alvor i sin formidling av humanistiske verdier.

– Jeg ser på prisen som et springbrett for mitt videre arbeid innenfor filmkunsten og en viktig støtte til det arbeidet jeg har påbegynt, sier filmskaperen selv.

Hisham Zaman gikk ut av Den Norske Filmskolen på Lillehammer i 2004. Året før vant han Dramatikerforbundets pris for beste manus, til filmen Broen under Kortfilmfestivalen. Filmen Bawke vant en rekke utmerkelser både i Norge og internasjonalt. Tidligere i år slapp Zaman sin første helaftens spillefilm, Før snøen faller. Denne filmen åpnet Tromsø Internasjonale Filmfestival i vinter.

Selskapets konsernsjef Jon Fredrik Baksaas fremhever Zamans evne til kommunikasjon, som også er prisens tittel og noe et teleselskap naturlig nok gjerne vil bli assosiert med.

Årets jury har vært ledet av koreograf Kjersti Alveberg og har ellers bestått av forfatter Lars Saabye Christensen, skuespiller og musiker Asta Busingye Lydersen, skuespiller Thorbjørn Harr, musiker og komponist Ingrid Kindem, rektor Cecilie Broch Knudsen ved Kunsthøgskolen i Oslo og Kai Rosenberg fra Telenor.

Blant tidligere vinnere av prisen finner vi Kringkastingsorkestret, skuespillerne Liv Ullmann, Anne Marit Jacobsen, Juni Dahr og Svein Tindberg, danser Ingrid Lorentzen, frigruppen Verdensteateret og koreograf Kjersti Alveberg. Fjorårets pris gikk til den svenske låtskriveren og rap-artisten Timbuktu.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER