Guro Nagelhus Schia i Shell shock, foto: filip van roe/skuda

Politikere ønsker å gi 17,5 mill kroner til nytt dansekompani

Dersom innstillingen fra politikere i Akershus fylkesting går gjennom, vil koreograf Guro Nagelhus Schia motta 17,5 millioner over fire år til opprettelse av et nytt dansekompani.

Avisen Budstikka skriver at politikere i Akershus fylkesting fra H, Frp, Venstre, KrF og Senterpartiet, går inn for å bevilge 17,5 millioner kroner til et nytt profesjonelt dansekompani. Støtten skal gis over en fireårs periode, og kompaniet skal ledes av danseren, skuespilleren og koreografen Guro Nagelhus Schia.

Nagelhus Schia er utdannet ved Statens balletthøgskole (nå KHiO, avdeling dans). I perioden 2001-2009 var hun ansatt ved Norges Nasjonale samtidsdanskompani Carte Blanche. I tillegg har hun jobbet med kompanier og koreografer som Zero Visibility Corp, Kreutzer Kompani, Hooman Sharifi, Oslo Danse Ensemble og Sidi Larbi Cherkaoui- Eastman.

Den 18.desember vil fylkestinget i Akershus behandle saken, men fylkesordfører i Akershus, Anette Solli, sier til Budstikka:
– Det er flertall for forslaget om støtte, så det blir vedtatt i fylkestinget 18. desember.

KOMMENTAR
 • Karen Foss :

  GRATULRER for øvrig – nok et initiativ løftet av dansekunstnere, med sine mange ulike løsninger og aspirasjoner!

 • Karen Foss :

  Det er vel ikke snakk i første hånd om et KOMPANI – men ett flerårig prosjekt, med ulike finansieringer for ulike produksjoner i løpet av 4 år og i omtrentlig størrelsesorden Basis ordningen for flerårig prosjekt, jf. NK?

  Mao, staten, les KD, glimrer vel fortsatt med en NASJONAL intensjon og finansierings-vilje i dette foreløpige prosjektet?

  Eller kan ministeren gå ut og si at dette er et PILOT PROSJEKT for etableringen av et ENDELIG kompani som inngår i et bredt landskap av danse-kunstneriske sysselsettinger, kunstneriske praksiser og produksjons-muligheter – på lik linje med NB og CB?

  Mao, som del av en KD-PLAN om at dansekunstnerne er i ferd med å få oppgradert sin totale virksomhet til INSTITUSJONELT NIVÅ, les anerkjennelse, i norsk kulturliv?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER