festivalgata

PITBLOGGEN: Kyssing på plakaten

Han forsøker å vri seg unna og klarer det så vidt, mannen som forviller seg inn i festivalgata og plutselig havnet midt i forestillingen.

Det er lørdag formiddag. Litt dagen derpå for Brosteinballpublikumet og vorspielet for de som vil ha mer. For ingen festival uten en Storgate med gjøglere, ballongmakere og nysirkus. En forteller at han kan fly og lover å vise det så snart publikum vet å kjenne sin besøkelsestid. En annen deler ut gule ballonger formet som kjæredyr. En tredje som har funnet seg en benk ved Minneparken, spiller for hatten. Når han legger fra seg gitaren, tar han tjue pushups og lar munnen berøre betonghellene.

Men tilbake til dagens uheldige som havner midt i manesjen i Vichjørnet.
– Kom, kom, et lite kyss på kinnet, trygler og ber den sortkledte artisten med både kropp og tale. Vår forbipasserende rygger unna, blir varm i kinnene mens publikum ler.
– Hva med dette da, foreslår artisten og gjør seg klar til en bamseklem. Vår mann vrir seg unna mens publikum klapper. Vel, en liten klem blir det før han raskt smyger seg oppover kvartalet. Han hadde glemt at det var festival. At det var gjøglere i byen. Og ikke minst – at man plutselig er skuespiller i eget liv.

PAUSE: Når gitaren er lagt ned, vanker det pushups for denne herremannen.
(FOTO: ASTRID BORCHGREVINK LUND)


NOE GÅR ALDRI AV MOTEN:
Lang kø foran ballongmannen.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER