Skrivemaskin ill. Foto: Foto: abcdz2000 sxc.hu

– Overraskende mange bidrag

Vinnerne av Norsk Skuespillersenters monologkonkurranse er kåret.

I vår utlyste Norsk Skuespillersenter ut monologkonkurranse med tema kvinnemonologer. Hele 224 monologer ble sendt inn, av 105 forskjellige forfattere. Juryen, bestående av Anna Bache Wiig, Silje Vigerust Vinjar og Øystein Ulsberg Brager, har valgt ut 21 monologer av 18 forskjellige forfattere som skal gis ut på Transit forlag i antologien "Sa hun".

– Monologene ble anonymt vurdert, og vi er meget fornøyd med å ha endt opp med tekster av både etablerte dramatikere og nye talenter. Blant forfatterne finnes kvinner og menn i alle aldre, fra hele landet og av alle slags bakgrunner. Tematisk er spennet bredt, og en rekke forskjellige sjangre og formvalg er representert. Her burde det være mye å bite i for skuespillere på jakt etter monolog til audition. Boken er også spennende lesning for dem som er interessert i korttekster, så vel som å være spillbart materiale er dette er en samling tekster av høy litterær kvalitet, sier redaktør for boken og kunstnerisk konsulent ved Norsk Skuespillersenter, Øystein Ulsberg Brager i en melding.

Norsk Skuespillersenter og Transit forlag har tidligere gitt ut monologsamlingene Ådissjen og MonolUNG. Antologien "Sa hun" skal feire 100-årsjubileet for kvinners stemmerett, og kommer ut på nyåret 2013. Målet med boken og monologkonkurransen har vært å sette fokus på skjevheter i dagens teaternorge, der det fremdeles er flere roller for menn enn for kvinner.

– Antallet innsendte bidrag var overraskende stort. Det har gjort juryarbeidet omfattende, men også veldig spennende. Mange av tekstene har vært utgangspunkt for inngående samtaler om hva dramatikk egentlig er, sier Brager.

Vinnerne av Norsk Skuespillersenters monologkonkurranse er:

Trond Arntzen

Fredrik Brattberg

Ingir Ane Nango Bål

Ingrid Jørgensen Dragland

Eirik Fauske

Gunnar Hagen

Malmfrid Hallum

Liv Heløe

Agate Øksendal Kaupang

Janne Langaas

Ellisiv Lindkvist

Christina V. Mauer

Ingrid Weme Nilsen

Hanne Ramsdal

Erlend Sandem

Sara Li Stensrud

Jørgen Strickert

Merete Nagell Strandos

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER