Therese Birkelund Ulvo og Tora Augestad

Nye kunstneriske ledere for Hardanger Musikkfest

NYE I HARDANGER: Komponist Therese Birkelund Ulvo og sanger og skuespiller Tora Augestad tar over den kunstneriske ledelsen av Hardanger Musikkfest.

– Bak vårt valg av Augestad og Ulvo ligger deres sterke kunstneriske posisjon i det norske og internasjonale musikkliv. De er begge opptatt av den klassiske musikkens særstilling i et ellers støyende kulturliv hvor innhold dras mer og mer mot underholdning, skriver festivalen i en pressemelding.

Tora Augestad (f.1979, Bergen) arbeider som konsertsanger og skuespiller og synger alt fra barokk til kabaret, moderne musikk og jazz med hele Europa som arbeidsfelt. Hun arbeider blant annet jevnlig med den sveitsiske musikkteaterregissøren Christoph Marthaler, neste gang i Berlin i september.

Therese Birkelund Ulvo (f.1982, Bergen) arbeider tett med utøverne hun skriver for. Musikken er også inspirert av andre kunstfelt, som film, tekst og lydkunst. Hun har også et nært forhold til norsk tradisjonsmusikk.

Hardanger Musikkfest var siden starten i 1995 ledet av initiativtaker og fiolinist Stig Nilsson. Fra 2008 delte han stillingen med Anders Kjellberg Nilsson, og fra 2012-2014 har Anders Kjellberg Nilsson og Wolfgang Plagge vært ansvarlige for det kunstneriske.

 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER