SALT, screenshot Foto: Screenshot

Norsk dansefilm på BBC Arts online

Filmskaper Maria Lloyds kortfilm SALT er plukket ut i programmet på BBC Arts online og er åpent tilgjengelig der til slutten av januar.

Filmskaper Maria Lloyds kortfilm SALT er plukket ut i programmet på BBC Arts online, i følge en pressemelding. Det er mulig å se filmen her ut januar 2017 (klikk på bildet):

SALT, screenshot
SALT, screenshot

Lloyd har arbeidet med kortfilm i mange år med base i England. SALT er hennes første film etter at hun flyttet hjem til Norge.

Filmen er innspilt 250 meter under jorden i saltgruver utenfor Krakow. Den kombinerer klassisk dramaturgi og eksperimentell form med utgangspunkt i figurer laget av papir, levende skuespillere og stop frame-animasjon. Den har ingen dialog – musikk og rytmisk klipp er bærende elementer. Handlingen følger en jente som vokser opp med foreldre er så satte i sine meninger at de krystalliseres til saltstøtter. Jenta forsøker å finne sin egen vei og unngå å falle i de samme emosjonelle mønstrene som sine foreldre.

Filmen er vist på norsk, svensk og finsk TV. Fra 19 desember og ut januar er den tilgjengelig på BBC Arts online og på FILMBIB.no.

SALT er produsert av Ingvil Giske hos Medieoperatørene og coprodusert av Igor Devold.

Maria Lloyd har bakgrunn fra Lecoq teaterskole i Paris. Hun har for tiden et residensopphold ved Circolo Scandinavo i Roma.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER