Doedsforelska Foto: Foto: Haakon Hoseth, Nordland Teater

Målgruppe 16-25

Nye virkemidler: Nordland Teater lager egen turnéblogg, setter ned prisene for skoleklasser og sender ut video med smakebiter av vampyrstykket “Dødsforelska”. Og har egen DJ på scenen.

Vampyrene i Nordland Teaters "Dødsforelska" har opprettet egen blogg. I dagene frem mot urpremiere i Bodø og turneen gjennom kan du være tett på Christine Guldbransen, Elaine Fatland, Johannes Winther Farstad og Sigurd Sele og forestillingens egen DJ Johan Fredrik S. Baden, melder teatret på egne hjemmesider. Etter planen skal bloggen fylles med innhold fra i dag av.

Det er første gang Nordland Teater prøver ut egen turnéblogg. Teatret forteller at de derfor har edruelige forventninger, men melder om håp om at publikum kan synes at dette er spennende og følger med og bidrar i bloggen.

Vil ha innspill og kommentarer
– Vi skuespillere synes det er viktig og riktig å være i nær dialog med vårt publikum og gi de et innblikk i hvordan det er å være på scena og på turné. Da er sosiale medier en av flere viktige arenaer. Samtidig håper vi på innspill og kommentarer underveis, sier Elaine Fatland som spiller Munin i stykketi en pressemelding.

Variert vampyrblogging
Dødsforelskabloggen kan gi erfaringer Nordland Teater kan dra nytte av senere i forhold til interaktiv dialog med sitt publikum. Det er håp om at flere setter pris på tiltaket, følger bloggen og kommuniserer med gjengen i Dødsforelska via den.

Sigurd Sele er Hugin og forsikrer de er væpnet med smartphones og iPads til tennene.

– Hva vampyrer og dødsforelska folk finner på, er aldri godt å vite. Vi håper folk sjekker den ut både en og flere ganger.

Dødsforelska til skolene
14. januar har vampyrmusikalen Dødsforelska urpremiere i Bodø. Nordland Teater ønsker at skolelevene skal få med seg den unge storsatsinga med multimedia og teaterteknologi i toppsjiktet. – Derfor går vi ut til skolene med et meget gunstig tilbud, sier teatersjef Reidar Sørensen, og tilbyr klassene en billettpris på maks 40 kroner.

– Er klassen større, blir pris per person enda rimeligere.

Viktig målgruppe
– Nordland Teater har barn og unge som en av sine viktigste målgrupper. Vi er opptatt av å tilby de unge profesjonell kultur og vekke en interesse for teater og scenekunst de kan ta med seg videre i livet. Samtidig vet vi de fleste skolene har en tøff økonomi og det kan være vanskelig å få pengene til å strekke til. Så vi satser på dagforestillinger enkelte turnésteder.
Dette er Nordland Teaters tyngste ungdomssatsing noensinne. Nyskrevet dramatikk og 75 minutter proppfulle av dans, musikk, solide sangprestasjoner og visuelle virkemidler – det er til og med en egen DJ på scenen, forteller teatersjefen i en melding.

Kjent musikk
Stykket er basert på "Ravnen" av Edgar Allen Poe. Låtene er av kjente nasjonale og internasjonale artister som Madonna, Lou Reed, Turboneger, Eminem, a-ha og Susanne Sundfør.

 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER