Nye kunstneriske rådgivere for Festspillene i Bergen

Operasjef Kasper Holten og regissør Alexander Mørk-Eidem blir festspilldirektør Anders Beyers nye kunstneriske rådgivere.

Festspillene i Bergen skriver på sine nettsider at Kasper Holten (operasjef ved Royal Opera House Covent Garden i London) og Alexander Mørk-Eidem (teaterregissør) blir festspilldirektør Anders Beyers kunstneriske rådgivere innenfor henholdsvis opera og scenekunst.

– Festspillene i Bergen skal presentere kunst på aller høyeste nivå. Å knytte kunstneriske rådgivere som er internasjonalt ledende innen sine kunstneriske felt til Festspillene, er derfor naturlig for meg, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Kasper Holten og Alexander Mørk-Eidem, Festspillene i Bergen 2017.
Kasper Holten og Alexander Mørk-Eidem, Festspillene i Bergen 2017.

Danske Kasper Holten har tidligere vært operasjef ved Det Kongelige Teater i København i 2011. Han er også operaregissør, gjesteprofessor ved Copenhagen Business School og sitter i styret for Dansk kulturråd for musikk og Danmarks radio og TV.

Alexander Mørk-Eidem avsluttet regiutdanningen ved Statens Teaterhøgskole i Oslo i 1998 og har siden regissert en rekke teateroppsetninger i Skandinavia. Hans seneste arbeider i Norge inkluderer en versjon av Peer Gynt ved Nationaltheatret i 2014 (hvor han lot Peer Gynt snakke ut hos Skavlan), og De tre musketerer på Folketeatret i 2015. Han har vært fast tilknyttet Stadsteatern i Stockholm, hvor han også dramatiserte og iscenesatte De tre musketerer i 2009. Hans versjon av Jungelboken ble først iscenesatt på Stadsteatern i 2007 og deretter på Det Norske Teatret, i Erik Ulfsbys regi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER