Turnebuss Foto: (illustrasjonsbilde)

Kulturdepartementet støtter turnénettverk for dans

Kulturdepartementet gir tre millioner kroner fra spillemidlene til å etablere et nasjonalt turnénettverk for dans mellom Dansens Hus, Bærum Kulturhus, Dansearena nord, DansiT og Regional Arena for Samtidsdans i Sandnes.

Kulturdepartementet gir tre millioner kroner fra spillemidlene til å etablere et nasjonalt turnénettverk for dans, Dansenett Norge. Dansens Hus er formell mottaker av bevilgningen.

Nettverket skal bidra til å gjøre norsk og internasjonal dansekunst mer tilgjengelig for publikum over hele landet. Dansenett Norge etableres som et prosjekt i regi av Dansens Hus i samarbeid med Bærum Kulturhus, Dansearena nord, Dansekunst i Trondheim og Sør-Trøndelag og Regional Arena for Samtidsdans i Sandnes.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland håper i følge en pressemelding at å etablere nettverket vil føre til bedre lokale samarbeid og at flere forestillinger vil kunne treffe et større publikum.

Dansens Hus i Oslo har allerede i sitt mandat å bidra til å styrke utviklingen av dans i hele Norge gjennom samarbeid med ulike scenekunstmiljøer. Bærum kulturhus har bygget opp et turnésamarbeid for dans med 15 kulturhus og scener i 13 fylker. Dansearena nord i Hammerfest, DansiT i Trøndelag og Regional Arena for Samtidsdans (RAS) i Sandnes har alle erfaring med internasjonale gjestespill, festivalproduksjon, turnéarrangering og coproduksjon i sine regioner.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER