Kristian Lykkeslet Strømskag. Foto: Kristin von Hirsch

Kristian Lykkeslet Strømskag ny teatersjef ved Teatret Vårt

Kristian Lykkeslet Strømskag er ansatt som ny teatersjef ved Teatret Vårt i Molde. “Det beste teatret kan lages hvorsomhelst – og det kan vi og skal vi ved Teatret Vårt”, sier han her til Scenekunst.no

Kristian Lykkeslet Strømskag  etterfølger Thomas Bjørnager som har vært teatersjef siden 2011 og begynner i jobben 1. august 2019. Ifølge Teatret Vårt har Strømskag studert dramaturgi og tysk ved Humboldt-Universität zu Berlin og har en mastergrad i nordisk fra Universitetet i Oslo. Han har omfattende erfaring som dramaturg og har jobbet som dramaturg ved Teatret Vårt, Rogaland teater og Nationaltheatret. Strømskag har også skrevet dramatikk siden 2006, og verkene hans har vært satt opp på mange norske teatre. I 2014 og -15 var han husdramatiker ved Dramatikkens hus.

Scenekunst.no har spurt ham om hva han tenker om den nye jobben som teatersjef og hvordan publikum i Molde nå vil se at det er han som er ved roret.

Hvorfor har du lyst til å være teatersjef på Teatret Vårt?
Først og fremst fordi det er en god timing både for meg og teatret. Både med tanke på den erfaringen jeg har fra jobb ved ulike teatre de siste 15 årene, og at jeg relativt ung, sulten og uredd. Så tenker jeg at det føles veldig riktig og meningsfullt å komme tilbake til Teatret Vårt. Det var her det hele startet for meg for 20 år siden, og jeg har mye å takke teatret for. Det føles som en ring som er sluttet.  Men den viktigste begrunnelsen er jo at jeg har noen gode prosjekt og ideer som jeg ønsker å få gjennomført sammen med veldig dedikerte og engasjerte ansatte i et topp moderne teaterhus. Teatret Vårt har stort potensiale og står foran spennende tider, og det vil jeg gjerne være med på å prege.

Hva tenker du er regionteatrene og Teatret Vårt sin viktigste oppgave?
Det er å nå ut til hele fyket med et variert program som appellerer til alle typer mennesker. Det ligger i teatrets identitet å være teatret for hele fylket. Det skal være teatret VÅRT. Det har vært laget mye godt teater de siste årene og jeg tar over en institusjon som jeg vet kan lage forestillinger av høy kvalitet.

Hvordan vil publikum se at det er du som er teatersjef?
Siden jeg er fra fylket og føler stor tilknytning hit, så håper jeg det vil prege programmet. Jeg er opptatt av teatret som fellesskapets historieforteller; Møre og Romsdal har mange lokale forfattere som skriver om samfunnet rundt oss. Jeg tror tilhørighet og identifisering er viktige stikkord. I tillegg har jeg et bredt kontaktnett blant regissører og kunstnere i teatermiljøet og slik kunne initiere gode samarbeid og sette sammen kunstneriske team med høye ambisjoner. Teatret Vårt har tradisjon for å markere seg med offensivt og fremoverlent repertoar. Det skal vi fortsette med.

Hva vil være ditt kunstneriske manifest for Molde?
Så langt har jeg ikke kommet ennå, og tenker jeg må bli kjent med de ansatte, samarbeidspartnere og spillesteder før jeg kan komme med noen programerklæring. Men jeg vil gjerne skrive under på Henning Mankells ord om Teatret Vårt sine ambisjoner: ”Det som var den bärande bjälken i Teatret Vårt var en stark tro på att den bästa teatern kan göras var som helst.” Det tror jeg på; det beste teatret kan lages hvorsomhelst – og det kan vi og skal vi ved Teatret Vårt.

 

 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER