Foto: Istockphoto

Kort sagt uke 35

NORDISK KULTURPOLITISK TIDSSKRIFT: Ny redaktør, nytt nummer >>>
ICE HOT 2014 LANSERT: Nordisk dans i Oslo i desember. >>>
SCENEWEB EVALUERES
: Bli med på å evaluere Sceneweb.>>>

29.08.14 NY REDAKTØR: Professor i kultur og ledelse ved BI, Sigrid Røyseng, er ny redaktør for Nordisk kulturpolitisk tidsskrift. Torsdag 28. august lanserte hun sitt første nummer. Det fagfellevurderte tidsskriftet ligger nå åpent tilgjengelig på nett her.

Blant artiklene i det nye nummeret er Ole Marius Hyllands "Kulturpolitikk og paternalisme" som spør om kulturpolitikk med nødvendighet innebærer at noen med beslutningsmakt tar rollen som formyndere, med en forestilling om at de har bedre viten om hva som tjener befolkningen enn hva befolkningen selv har?


27.08.14 PROGRAMMET FOR ICE HOT 2014 ER LANSERT

Under Inter Tanzmesse i Düsseldorf ble programmet for ICE HOT 2014 i Oslo lansert. ICE HOT er en omreisende biennale som først ble arrangert i Stockholm i 2010.  9-14 desember i Oslo kan publikum oppleve hva som beveger seg i den profesjonelle dansekunsten på den nordlige halvkule. 40 nordiske koreografer og kompanier vil bli presentert, utvalgt av en internasjonal jury blant 270 søkere. Fra Norge kommer Heine Avdal og Yukiko Shinozaki, Carte Blanche / Hooman Sharifi, Zero Visibility Corp / Ina Christel Johannessen, Ingrid Fiksdal, Berstad / Helgebostad / Wigdel og Ingun Bjørnsgaard Prosjekt.

Programmet inneholder også produksjoner for barn og unge, ICE HOT KIDS. Prosjektleder for ICE HOT i Oslo er Kirre Arneberg.

 http://nordicdanceplatform.com


26.08.14: SCENEWEB EVALUERES: Proba samfunnsanalyse skal evaluere Sceneweb.no på oppdrag fra Norsk kulturråd. Alle som bruker Sceneweb.no inviteres til å svare på en brukerundersøkelse her.

Sceneweb blir sett i sammenheng med Danseinformasjonens historieprosjekt, som også har mottatt støtte fra Norsk kulturfond i perioden 2008-2011. Felles for de to prosjektene er at de har som ambisjon å bidra til økt kunnskap om og dokumentasjon av den frie scenekunsten i Norge.

Les mer om evalueringsoppdraget på Kulturrådets nettsider: Evaluering av Sceneweb og Danseinformasjonens historieprosjekt


26.08.14: KULTURRÅDET PÅ HØRING: Kulturdepartementet nedsatte i desember 2013 en utredningsgruppe som fikk i oppdrag å gjennomgå Norsk kulturråd. Rapporten ble overlevert til kulturminister Thorhild Widvey 2. juni 2014. Høringsfristen gikk ut 15. august, og alle høringssvarene finnes på denne lenken. Nedenfor et et utvalg av høringssvar og innspillsdokumenter fra scenekunstfeltet:

Innspill fra Danse- og Teatersentrum

Høringsuttalelse fra NTO

Innspill fra Norsk skuespillerforbund

Innspill fra Danseinformasjonen

Innspill fra Scenekunstbruket

Høringsuttalelser fra Norsk kulturråd


 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER