Internasjonal nominasjon til BFO: Orchestra of the Year

Gramophone Classical Music Awards har nominert Bergen Filharmoniske Orkester til Orchestra of the Year Award, i følge en pressemelding fra orkesteret før helgen.

Ti orkestre fra hele verden er nominert til prisen, som kan sees som den klassiske plateindustriens svar på Grammy-prisen. Blant dem er symfoniorkesteret i BBC i Storbritannia og Los Angeles Symphony Orchestra. Bergen Filharmoniske Orkester er det eneste nordiske orkesteret på listen.

Prisen skal gå til et orkester  som har produsert viktige og betydningsfulle innspillinger av klassisk musikk i løpet av det siste året,  som over tid har holdt høy kunstnerisk kvalitet både musikalsk og kreativt. Prisen deles ut under Gramophone Awards i London 6. oktober.

«Nominasjonen leser jeg som resultat av hardt arbeid og målrettet innsats med utgangspunkt i en strategisk satsning på internasjonalisering, men også som resultat av vårt bevisste, åpne samspill med publikum og samfunnet rundt oss i Bergen og Vestland, sier orkesterets direktør Bernt Bauge i pressemeldingen. Han fremhever også orkesterets arbeid med talentutvikling og den digitale satsningen på strømmetjenesten Bergenphilive og understreker at nominasjonen er et resultat av hele organisasjonens innsats, fra orkester og sjefdirigent til administrasjon og støtteapparat i Musikkselskapet Harmonien.

I løpet av 2019 og så langt i 2020 har Bergen Filharmoniske Orkester publisert syv innspillinger på etikettene Chandos, BIS og Simax, med musikk av Bartók, Brahms, Schönberg, Bruckner, Holst, Elgar, Hvoslef og Arnold. I september kommer en innspilling av Benjamin Brittens opera Peter Grimes.

Prisen Orchestra of the Year blir utdelt til det orkesteret som får flest stemmer fra publikum. Stemmegivningen starter 12. juni og avsluttes 7. september på Gramophones hjemmeside.

Gramophone arrangerer også en ti dagers festival i sommer der hvert nominerte orkester gir en konsert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER