Hva kommer på Teater Ibsen i 2018?

Teatersjef Thomas Bye ved Teater Ibsen i Skien la i går frem repertoaret for 2018, samt et tyvstartet prosjekt med premiere i 2019. Prosjektene er som følger:

Gjenopptakelse av BRAND. Forestillingen blir spilt i utvalgte kirker i Telemark og Vestfold, samt to forestillinger i Oslo Domkirke. Regi: Ida Høy Kostyme: Gjøril Bjercke Sæther Orgel: Kåre Nordstoga

LILLE EYOLF, i regi av den tyske regissøren Silvia Rieger. Rieger har jobbet på Volksbühne i 25 år og hadde nylig regien på Kong Lear på samme teater. Hun har med seg sin faste italienske scenograf; Laurent Pellessier.

Temaet for oppsetningene i 2018/2019 er GLOBALISERING. Visjonen er å undersøke om norsk kultur er truet, om like barn leker best – og om integrering egentlig er mulig.

DEN GYLNE DRAGE av Roland Schimmelpfennig. Et teaterstykke lagt til en kinarestaurant. En forestilling om globalisering og kulturkollisjoner, men også om sommerfugleffekten. Regi ved Maren E. Bjørseth, scenograf er tyske Katrin Bombe.

JUNGELBOKEN. Sammen med regissør Janne Brit Rustad lager Thomas Bye en helt ny dramatisering av Kiplings romaner om Mowgli. Vi forholder oss svært fritt til bøkene – og skiller rett og slett lag med dem midtveis i historien: Vi lar Mowgli bli hentet ut av jungelen av Mennesket. Vi følger prosessen der ”dyret” Mowgli skal forvandles til et menneske. Hva er det han mister i prosessen – og hva er det han vinner? Hører Mowgli hjemme blant dyrene eller menneskene? Kan han passe like godt inn hos begge?
Scenograf er Jenny Hilmo Teig.

UNDERKASTELSER. Teater Ibsen har sikret rettighetene til Michel Houellebecqs roman ”Underkastelse”; det er første gang denne romanen dramatiseres og spilles i Norge. Dramatisering og regi er det Tore Vagn Lid som står for. Boka omhandler presidentvalget i Frankrike i år 2022, der en moderat muslimsk politiker blir president. Boka beskriver en langsom prosess der det franske samfunnet underkaster seg stadig strengere muslimske lover og regler. Til slutt er flerkoneri vanlig, og kvinnen holdes utenfor universitetene. Kort sagt: Politisk brennbart materiale, som er egnet til å engasjere på begge sider av den politiske aksen.

Med unntak av BRAND, er det det samme teamet som står på scenen i alle forestillingene: Ola Otnes, Mari Dahl Sæther, Patrik Asplund Stenseth, Stian Isaksen, Mathilde Alfrida Jakobsen Skarpsno og Marina Popovic.

www.teateribsen.no

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER