Hans Henriksen. Foto: Aalborg teater

Hans Henriksen til Aalborg teater

Professor og leder for regiutdanningen ved Teaterhøgskolen Hans Henriksen er utnevnt til teaterdirektør ved Aalborg teater i Danmark.

Hans Henriksen er utnevnt til teaterdirektør på Aalborg teater i Danmark fra 1. august 2015. Henriksen er professor og leder av regiutdanningen ved Teaterhøgskolen på KHIO i Oslo.

Frem til 1. august skal han være tilknyttet teatret som konsulent. Henriksen etterfølger Morten Kirkskov, som går over i stilling som skuespillersjef på Det Kongelige Teater i København.

Hans Henriksen har regiutdanning fra St. Petersburg med professor Irina Malatjevskaja som sin hovedlærer. Hun kom senere til Statens teaterhøgskole som leder av regiutdanningen der. Den første tiden som ansatt ved Teaterhøgskolen arbeidet Hans Henriksen som Malatjevskajas assistent og som lærer på skuespillerutdanningen. I 2002 ble ansatt som leder av regiutdanningen, og fra 2009 fikk han et seksårig professorat i regi. Henriksen har blant annet stått i spissen for å få regiutdanningen utvidet til en femårig master. Han har også sittet i Kunsthøgskolens styre de siste fire årene. I  Danmark har han undervist ved Statens Scenekunstskole i København.

Stillingen som teaterdirektør i Aalborg er et åremål på fire år.

På Aalborg Teater og Teater Nordkraft i samme by har Henriksen regissert forestillingene ’Baby’ (2002), ’Platonov’ (2005), ’Længe leve Selvmorderen’ (2009), ’Woyzeck’ (2010), ’Nordkraft’ (2011), ’Jeppe på Bjerget’ (2012) og senest ’En Folkefjende’ (2014).

I følge en pressemelding vil Hans Henriksen arbeide for at flere publikumsgrupper skal bruke Aalborg Teater.

– Jeg ønsker å videreutvikle teatret som møtested og tenker at teateret utover en ’borgerscene’ og ’syng med-arrangementer’ også kan brukes som et moderne litteraturhus og skape rom for dialog og debatt, sier Henriksen i en uttalelse.

Hele pressemeldingen fra Aalborg teater kan du lese her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER