Rolf Engelsen mottar diplom for Gulljerven ærespris av Scenekunstbrukets daglige leder, Ådne Sekkelsten. Foto: Scenekunstbruket

Gulljerven ærespris til Rolf Engelsen

Scenekunstbrukets bransjefestival Showbox er godt i gang i alternativ innpakning, og i dag har de delt ut sin ærespris til Rolf Engelsen.

Scenekunstbruket melder i en pressemelding at de i år har valgt å gi Gulljerven ærespris til Rolf Engelsen. Engelsen er seniorrådgiver i Kulturrådet. Han er tidligere scenekunstkonsulent samme sted og har i dag ansvaret for ordningene Tidsskrift og kritikk. Fra 2007 til 2015 ledet han Kulturrådet utviklingsprosjekt om kunst for barn og unge, Kunstløftet.

 Scenekunstbruket skriver selv om utdelingen at Gulljerven Ærespris 2020 går til en person som i 2007 sa: «Jeg vil reise en diskusjon om kunst for barn!»

 «Og det gjorde han! Gjennom sitt årelange arbeid for scenekunstfeltet og ikke minst hans arbeid med kunst for et ungt publikum. Han ledet feltet gjennom Kulturrådets prosjekt Kunstløftet i perioden 2007-2015 hvor det ble igangsatt utallige produksjoner, faglige møteplasser, samtaler og diskusjoner – og retninger som skulle peke fremover for et helt felt.

Uredd og lydhør, med stor energi og vilje, har han utfordret og tidvis (og heldigvis) provosert kunstfeltet, med sine mange spørsmål som: Er dette høy nok kvalitet? Hvordan formidler vi til barn og ungdom? Hvordan er, og påvirkes kunsten av konteksten og rommet den presentere i? Er det tilstrekkelig å være skrivefør og ha et kunstfag fra universitet eller høyskole når man skal vurdere den kunsten som retter seg mot et ungt publikum? Hva mener de unge selv? Og bryr vi oss om det?»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER