Bilde fra Kjersti Horns oppsetning av Reisen til julestjernen fra 2017. Foto: Erika Hebbert

God jul!

2020 går mot slutten. Julie Rongved Amundsen takker alle skapende kunstnere for jobben de har gjort i det krevende året som har gått og ønsker alle lesere en riktig god jul.

2020 har vært et krevende år for scenekunstfeltet. Ringvirkningene av koronaviruset har preget hele året for alle som har laget kunst som er basert på samhandling med publikum, og det har også påvirket oss som skriver om det. Når vi nå går inn i julehøytiden gjør jeg det med et håp om bedre tider i 2021 og med en oppriktig tro på at kunsten vil vise sin relevans og betydning i året som kommer. Viruset vil ikke forsvinne med en gang kalenderen viser et nytt år. Vi skal leve med restriksjoner lenge, og de restriksjonene vil etter alt å dømme fortsette å ramme kulturlivet hardere enn mange andre. Men når vi skal begynne å trekke oss ut av hulene våre, vil kunsten spille en betydelig rolle. Det bør den og det må den.

Jeg har lyst til å benytte anledningen til å takke alle skapende kunstnere som har stått på i året som har gått. Dere har fått avlyst lenge planlagte premierer, dere har stått uten inntekt, og dere har jobbet på selv om dere ikke har visst om publikum noen gang skal få se det dere jobber med. I institusjonene så mange permitteringer i den første runden. Dere har sett hvor usikre arbeidsplassene deres kan være, og i det frie feltet har turneer og visninger blitt avlyst. Mange av de som har fått spille forestillingene sine har måttet vise kunsten sin til mange færre enn opprinnelig tenkt.

Allikevel har dere jobbet på og holdt fanen høyt. Det beundrer jeg, og det er jeg takknemlig for. Vi som skriver om scenekunst er avhengige av arbeidet dere gjør for å kunne gjøre jobben vår, og publikum for øvrig trenger kunsten i sine liv.

Jeg ønsker alle sammen en fredfull jul og et håpefullt nyttår, og jeg ser frem til mange nye kunstopplevelser i 2021. Scenekunst.no tar fri til 4. januar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER