Feministisk teaterhistorie

Live Hovs nye bok Kunstnere og yrkeskvinner tar for seg den norske teaterhistorien fra de kvinnelige skuespillernes ståsted, og jeg skulle bare ønske at dette spennende materialet hadde vært hakket bedre redigert.

Teaterhistorien og øyeblikket

Nye krefter er i sving på Teatermuseet i Oslo. Scenekunst.no har snakket med dem.

Kampen om narrativet

I den største borgerrettighetsbevegelsen siden 1960-tallet kjemper mange aktører for definisjonsmakten. De er ikke redde for å ty til performative og symbolske virkemidler for å få sitt budskap gjennom

Jakt etter håp på dypet

Haugesund Teaters Ubåt tør å la publikum dykke dypt.

Hei falleri og heisann

Årets sommerteater i Frognerparken handler om den lille havfruen. I hvert fall tror jeg kanskje det gjør det.

Verdenene bak sceneteppet

Med Vestland Lockdown dyrker Den Nationale Scene i Bergen små formater og inviterer publikum tett på prosessene i eget hus.

En egen planet

Lydteater på vandring er en fin ting, men Oslo Nye Teaters Mens vi venter får vi gå formidler et ufokusert bilde av Oslo som by.

Gje mæ sprit – begge typa!

Bunnlinjan på Trøndelag Teater markerer en tilbakevending til normalen ved å aktualisere seg i lys av korona-pandemien.

– Vi driver ikke med kultur, vi driver med kunst

Per Ananiassens vei inn i teaterkunsten gikk via 1980-tallets postpunkmusikk. I fjor høst kunne han, etter elleve år i en kjeller, endelig sluse Teaterhuset Avant Garden inn i det tradisjonsrike Rosendal Teater. Ved årsskiftet går han av.

Frilansprisen 2020 tildelt Jonas og Anders Kippersund

Teaterbrødrene Jonas og Anders Kippersund ble tildelt Frilansprisen i går kveld. Det skriver Norsk Skuespillersenter i en pressemelding.

Lag på lag

Oslo Kartwerk tar meg med på tur i byen og gir meg rom til å se den med nytt blikk, men på godt og vondt er det en ensom opplevelse.

Hektisk ferd

Fine sangnumre, mye spilleglede og fiffig publikumsplassering berger ikke Store skumle Moby Dick fra å gjøre oss litt sjøsjuke.

Vinnertekstene til Bergen Dramatikkfestival

Vinnertekstene til den helt nye Bergen Dramatikkfestival er nå offentliggjort. Det skriver festivalen selv i en pressemelding.

Vidt i mellom og langt ifra

Cecilie Lundsholt blir ny teatersjef på Teater Vestland etter Bodil Kvamme 1. januar 2021. Her svarer hun på noen spørsmål om teatret og fremtiden.

Øvelse i empati

Å få være med inn i Kingsford Siayors verden er heftig, vakkert og rørende.

SISTE SAKER