– Hva er det han vil? Er han alkoholiker?

I 2017 intervjuet Chris Erichsen Fredrik Brattberg for Dramatiker.no. I forbindelse med oppsetningen av Sørsiden på Den Nationale Scene, en forestilling han i intervjuet nevner som vanskelig å få antatt hos teatrene, republiserer vi her intervjuet med tillatelse.

Vondt og vittig

Schauspiel Frankfurts oppsetning av Fredrik Brattbergs Tilbakekomstene er surrealistisk og rørende akkurat samtidig.

Feriemarerittet, igjen og igjen

Den Nationale Scenes oppsetning av dramatiker Fredrik Brattbergs skuespill Sørsiden er tidvis et uhyggelig portrett av en familieidyll i oppløsning, men klarer aldri å gripe fatt i den finstilte musikaliteten i materialet.

Grandios sjokoladefest

På Det Norske Teatret har Charlie og sjokoladefabrikken blitt ein stor sjokoladefest, og dei klarar noko som mange andre teatre ikkje gjer: Å lage teater av ein klassikar for barn utan å stappe det fullt av moral.

Varme og villskap

Scena er kvit og kald, det er mest så ein kjenner den isnande trekken frå Jostedalsbreen. Pesten er på veg.

Ingen gærning er for gæren for å danse

Indigo Englehår er ikkje teater, ikkje poesi, ikkje konsert, men noko midt mellom. Det er heller ikkje ein utprega musikal. Til det er narrativet for sprikande og forma for eksperimentell.

Morskap

Ibsen er død. Leve Ibsen. Lille Leiolf harselerer kjærlig med den norske Ibsen-tradisjonen og lager med det veldig godt teater.

Det store i det lille

I Sigd ser vi det store livet utspille seg i det lille gjennom lek med språk og fysisk skuespillerarbeid.

Festivalen med mange rom

Årets Meteorfestival var preget av en satsning på små formater og et oppriktig ønske om å invitere publikum nærmere de kunstneriske prosessene.

Offentlighetens private forhistorie

Anne Britt Gran og Rikke Gürgens Gjærums Teaterbransjen er en oversiktlig gjennomgang av norsk teaterfelt som er forbilledlig ryddig og kortfattet. Det gjør boka nesten, men bare nesten, til en page-turner.

En sjangeroverskridende drøm

Akk, om bare flere teatre hadde tatt i bruk musikkens sceniske potensial slik Haugesund teater gjør i En midtsommernattsdrøm!

Spor i snøen

Dordi Strøm har spunne vidare etter at ho så Døden kommer ikke med ljå på Teaterfestivalen i Fjaler i september. Kven var Ted Kaczynski, og kva seier hans forferdelege handlingar om livet vi alle lever?

Egill Pálsson ny teatersjef på Hålogaland Teater

Islendingen Egill Pálsson er ansatt som ny teatersjef på Hålogaland Teater i Tromsø. I dette korte intervjuet svarer han på spørsmål om hva han vil prioritere i jobben.

Scenekunst og sensur

Hva er sensur og hva skal vi gjøre når det nærmer seg det norske scenekunstfeltet? Dette er noe av det som diskuteres i det første essayet i en ny essayserie av Mariken Lauvstad.

Teateret må ikkje avgrensast

Teatersjef på Det Norske Teatret, Erik Ulfsby, svarar i dette debattinnlegget på kritikken frå Vera Rostin Wexelsen om at teatra ikkje prioriterer dramatikk.

SISTE SAKER