Sven Åge Birkeland slutter i stillingen som teatersjef

Etter snart 40 år som stifter og leder av en av Bergens mest markante kulturinstitusjoner slutter Sven Åge Birkeland i stillingen som teatersjef for BIT Teatergarasjen. Det melder BIT Teatergarasjen i en pressemelding.

En drøm om folketeater

Veien til folketeatret går ikke gjennom anti-elitisme.

Den hjartevarme trikken

Nordpolen har alltid vore eit magisk sted, men med den hjartevarme produksjonen til Feil Teater blir magien ytterlegare forsterka.

Lite fortryllende

Magien uteblir når Trøndelag Teater setter opp Astrid Lindgrens barneklassiker Mio, min mio.

Brennende fortelling

Forbrent tar for seg en spennende og brutal historie på Kanonhallen: Ikke hat din mor – for du vet ikke hvilke motbakker hun har gått for deg, før deg.

Noe brenner

Alt skal brenne tar opp aktuelle temaer og snakker et språk ungdom kan kjenne seg igjen i, men romanens fortelling mangler drivkraft på teaterscenen.

Fyrstelig barneteater

Scenografi, manus, skuespill: Det meste står på geledd når Fabularium produksjoner viser Fyrsten.

Forvirrende fra isødet

Det er godt og fornøyelig spilt, men utdragene fra Jelineks tekst kunne vært bedre forankret.

Politisk korrekt?

Etter pandemi og streik er det sprekt gjort av Teater Innlandet å nærmest stunte noe de kaller «Politisk korrekt teaterfestival». Begrepet ble imidlertid hengende og dingle i løse lufta som et litt irriterende sesam sesam.

Modig forsøk på barneteater

«Leve republikken!» er et modig forsøk på å lage barneteater frigjort fra den pedagogiske og forklarende tvangstrøya. Men de ulike kunstneriske elementene henger ikke helt i hop.

Moderlig desperasjon

Som guttemamma tar Hildur Kristinsdottir mannens begredelige stilling i dagens samfunn personlig, noe hun spiller ut på frodig vis i My little Willy. Men prosjektet preges av mangel på evne til å «kill your babies».

Scenesamtaler om Susie Wang og Dæhlin/Haven

I den nyeste episoden av podkasten Scenesamtaler snakker Julie Rongved Amundsen, Anette Therese Pettersen og André Eiermann om Susie Wang og Dæhlin/Haven

Bodil Kjelstrup blir ny direktør på Hålogaland Teater

Bodil Kjelstrup blir ny direktør på Hålogaland Teater. Det melder teatret i en pressemelding.

Nora Evensen er ny teatersjef for Brageteatret

Brageteatret melder i en pressemelding at Nora Evensen, som per i dag er teatersjef på Turnéteatret i Trøndelag, blir ny teatersjef på Brageteatret i Drammen.

Aldri virkelig levende

Ellen Lamms regi formidler komikken i Tsjekhovs Kirsebærhaven, men scenografien og det visuelle uttrykket står i veien for teksten.

SISTE SAKER