Bilde fra Inés Bellis forestilling Postmodern Cool. Foto: Tale Hendnes

Fire norske danseforestillinger til Aerowaves 2020

Av 620 søkere til Aerowaves 2020 er det plukket ut 20 finalister. Fire av disse er norske.

Dansens Hus er del av et europeisk nettverk for dansekunst som heter Aerowaves. Det er EU-finansiert, og består av partnere fra 33 europeiske land. Hvert år er det en open call for unge dansekunstnere som ønsker å bli en av de 20 finalistene som blir plukket ut for å bli promotert av Aerowaves i ett år. De blir invitert til å opptre på den årlige festivalen Spring Forward. Den holdes på ulike steder hvert år, og i år vil den bli avholdt i Rijeka i Kroatia i slutten av april. Hit kommer det, i tillegg til lokale publikummere, omkring 100 internasjonale programmører.

I år kom det 604 søkere fra dansekunstnere over hele Europa. Selv om Dansens Hus er ambassadører for norsk dans i Aerowaves, søker koreografene uavhengig av institusjonstilhørighet. 20 av disse 604 søkerne er blitt plukket ut etter en lang og møysommelig prosess der partnerne i Aerowaves møtes og ser og diskuterer hundrevis av videoer. Den store nyheten er at i 2020 er fire av de utvalgte forestillingene norske. Saskia Wieringa, som er produsent på Dansens Hus og deltok på årets utvelgelsesseminar, sier på epost at “dette er en stor anerkjennelse for det norske dansefeltet og vitner om høy kvalitet i landets dansekunst.”

Her er de fire norske finalistene:

Panflutes and Paperwork av Ingrid Berger Myhre og Lasse Passage, premiere på Black Box teater 7. mars 2019. (Anmeldelse på Scenekunst.no her.)

Postmodern Cool av Inés Belli, premiere på Dansens Hus 2. mai 2019. (Anmeldelse på Scenekunst.no her.)

Bouncing Narratives av Roza Moshtaghi, premiere på SALT 14. juni 2019

CHEERS av Kristin Rygh Helgebostad, premiere på Dansens Hus 23. novemver 2018. (Anmeldelse på Scenekunst.no her.)

Fullstendig liste over utvalgte kan ses her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER