Det Norske Solistkor får pris

Bach – The Motets kåres til «Årets album» av det franske musikkmagasinet Diapason

«Det er eventyrlig å få prisen for et album med musikk av Bach», sier Grete Pedersen, sjefsdirigent for Det Norske Solistkor. Norske Ensemble Allegria medvirker også på albumet.

Tirsdag 20. november mottar Solistkoret utmerkelsen Diapason d’Or de l’Année, eller Årets album, for sin tolkning av Bachs motetter på en prisutdeling i Paris. Plata ble utgitt på BIS Records i 2017, og er Pedersens sekstende utgivelse med Solistkoret.

I sin anmeldelse av Bach – The Motets sammenligner Diapason koret med verdensledende Bach-fortolkere som i en årrekke har spesialisert seg på musikken. Solistkoret er derimot kjent for å bevege seg mellom stilarter og tidsepoker. «Vi ble derfor litt ekstra overrasket denne gangen», forteller Pedersen i en pressemelding. Det er første gang et kor fra Norge mottar prisen.

Diapason d’Or
Hver måned velger Diapason ti klassiske utgivelser som tildeles Diapason D’or («den gylne stemmegaffel»). Hvert år nomineres 15 av de 110 D’or-albumene til den prestisjefylte Diapason d’Or de l’Année («årets gylne stemmegaffel»), som kan sammenlignes med Gramophone Award.

Solistkoret mottok Diapason D’or for sin innspilling av Bachs motetter i april i år. Det er første gang koret mottar Diapason d’Or de l’Année, og de er i godt selskap med andre utøvere som Leif Ove Andsnes og Truls Mørk.

Om Bach – The Motets, skriver magasinet: «En ’tour de force’ i farger, korklang og gjensidig tillit mellom Grete Pedersen og hennes Oslobaserte ensemble; deres versjon av de seks motettene innehar en poetisk dimensjon uten sidestykke» (Gaëtan Naulleau, Diapason).

«Solistkoret ønsker å være et av Europas ledende kammerkor, og vi håper dette kan være et viktig skritt på veien i vår internasjonale satsning», sier Ingvild Skaatan, daglig leder for Det Norske Solistkor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER