Cliff Moustache. Foto: Nordic Black Theatre

Cliff A. Moustache får Oslo bys kulturpris

Dramatiker og teaterregissør Cliff A. Moustache hedres med byens gjeveste kulturpris for sin mangeårige innsats for kulturlivet i Oslo. Det melder Oslo bystyre i en pressemelding.

«Cliff A. Moustache har vært en viktig rollefigur for mange igjennom sitt mangeårige kunstneriske arbeid i Oslo og dessuten satt tydelige spor ved å prege det mangfoldige Oslo vi har sett vokse fram de 30 siste årene. Han er derfor en verdig mottaker av Oslo bys kulturpris for 2018,» står det blant annet i begrunnelsen.

Oslo bys kulturpris og kunstnerpriser deles ut av ordfører Marianne Borgen og leder for kultur- og utdanningskomiteen, Harald Nissen, i Oslo rådhus torsdag 2. mai.

Oslo bys kulturpris
Kulturprisen tildeles en person eller gruppe som gjennom lengre tid har gjort en særlig fremragende innsats innen kunst, vitenskap eller annet kulturarbeid i byens eller landets kulturliv. Prisen har vært delt ut siden 1966 og består av et diplom og 100 000 kr.

Dramatiker og teaterregissør Cliff A. Moustache tildeles Oslo bys kulturpris for 2018. Moustache er kunstnerisk leder av Nordic Black Theatre i Oslo, et teater som han selv grunnla i 1992 sammen med Jarl Solberg. Teateret vender seg til scenekunstnere og ungdom med bakgrunn fra den tredje verden.

Oslo bys kunstnerpriser
Prisene tildeles personer som i det siste eller de seneste årene har gjort en fremragende innsats innen Oslos kunstliv. Prisene ble opprettet i 1978 og består av et diplom og 50 000 kr. Mottakere av Oslo bys kunstnerpriser for 2018 er:

  • radiOrakel – verdens eldste kvinneradio. radiOrakel har i alle år hatt tilholdssted i Oslo, og har bidratt sterkt til å utdanne kvinner innen radiojournalistikk og lydteknikk.
  • Pride Art  Oslo Prides arena for kunstformidling. Pride Art er Norges største og viktigste skeive utstilling og er en viktig bidragsyter til å skape rom for alle til å leve sitt eget liv.
  • Alexandra Archetti Stølen – festivalsjef. Stølen har igjennom sitt engasjerte arbeid med festivalen Oslo World gitt byens innbyggere og tilreisende musikkopplevelser i internasjonal klasse år etter år.
  • Yousef Hadaoui – komiker. Hadaoui er en forkjemper for samfunnskritisk satire som utfordrer norske medier ved å lage humor om fordommer og religion.
  • Leif Gjerland  forfatter og historieformidler. Oslo-historikeren Gjerland har i flere år bidratt sterkt til å videreformidle Oslo-historie og har gitt tusenvis av innbyggere mulighet til å bli kjent med Oslo «på nytt».

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER