Cathrine Winnes. Foto: John Andresen

Cathrine Winnes ny sjefdirigent for Blåsarsymfonikarna

Cathrine Winnes er ny sjefdirigent og kunstnerisk leder for
Blåsarsymfonikarna i Stockholm. Hun tiltrer som kunstnerisk leder umiddelbart og som sjefdirigent fra sesongen 2016/2017.

– Vi er veldig glade for å kunne rekruttere en så kompetent og etterspurt sjefdirigent som Cathrine Winnes, sier Blåsarsymfonikernas og Musikaliskas direktør Ola Bjerding i en pressemelding.

 Winnes har samarbeidet med Blåsarsymfonikerna flere ganger tidligere.

– Med Blåsarsymfonikerna kjentes det umiddelbart riktig, uttaler Cathrine Winnes. Hun sier det var fantastiskt morsomt og en stor ære å bli spurt om å ta denne stillingen. – Et av mine mål er at publikum skal få uventede konsertopplevelser, sier Winnes i samme melding.

Cathrine Winnes er født i 1977 og utdannet orkesterdirigent fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Norges Musikkhøgskole med diplomeksamen i 2004. Hun er for tiden sjefdirigent og kunstnerisk leder for Östgöta Blåsarsymfoniker. Hun er også universitetslektor i dirigering ved NMH.

Blåsarsymfonikerna (tidligere Stockholms Läns Blåsarsymfoniker) er et profesjonelt blåseensemble som nå befinner seg i sitt 110. år. Orkesteret holder til i Konserthuset Musikaliska ved Nybrokajen sammen med Länsmusiken i Stockholm.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER