Cathrine Winnes ny leder for Båstad kammarmusikfestival

Den norske dirigenten Cathrine Winnes blir ny kunstnerisk leder for Båstad kammarmusikfestival i Skåne i Sverige, i følge en pressemelding fra festivalen. Winnes skal i første omgang lede festivalen til 2023.

Winnes er fra før kunstnerisk leder for orkesteret Blåsarsymfonikerna i Stockholm. Hun dirigerer jevnlig symfoniorkestre i Norge og Sverige og skal blant annet dirigere priskonserten under utdelingen av Nordisk råds priser i Sverige til høsten.

I 2019 hadde Cathrine Winnes ideen til og var programleder for TV-dokumentarserien «She Composes Like a Man», der hun hentet fram musikk av kvinnelige komponister og framførte den med symfoniorkesteret i Sveriges Radio. Serien er produsert for svensk TV av det norske produksjonsselskapet Peiling. Den ble nominert til Rose d’Or, den europeiske kringkastingsunionens pris for beste fjernsynsprogram, i 2019.

– Jeg er svært stolt og glad over å bli gitt denne tilliten. Kammermusikken favner så mye fantastisk repertoar, og er samtidig en sosial og nær arena der samspillet mellom musikere og publikum blir ekstra tydelig, uttaler Winnes i pressemeldingen.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER