Eirik Stubø. Foto: Petra Hellberg

Blir teatersjef på Dramaten

Dramaten i Stockholm bekrefter at Eirik Stubø overtar sjefsstolen på teatret fra januar 2015. Han får et åremål på seks år.

Flere medier meldte om dette etter at den svenske avisen Dagens Nyheter slapp nyheten i natt.

Da kalte avisen det for et uventet og kontroversielt valg, "en mindre bomb i teater-Sverige."

Årsaken til ordbruken er trolig at Stubø for tiden er sjef på Kulturhuset Stadsteatern, en stilling han kun har hatt i åtte måneder. Å nappe en sjef som såvidt har rukket å sette seg i sjefsstolen til et konkurrerende teater, er ikke vanlig praksis.

– Denne beslutningen vil forbause mange og vil trolig møte protester både på Dramaten og Kulturhuset Stadsteatern, skriver svenske DN.

Avisen skriver imidlertid at hvis man ser bort fra dette, får Dramaten med Eirik Stubø en "gjennomtenkt teatermann" som sjef.

Eirik Stubø har for tiden regi på en kritikerrost oppsetning av dramatiker Arne Lygres stykke Ingenting av meg på Stadsteatern.

Jobben på Dramaten blir regissør Stubøs fjerde stilling som teatersjef. Han har tidligere sittet i den samme stillingen på Rogaland teater og Nationaltheatret.

Pressemeldingen fra Dramaten finnes her: http://www.dramaten.se/Press/Pressmeddelanden/Eirik-Stubo-utsedd-till-Dramatens-nya-teaterchef/

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER