Radio Barents 111 Foto: Foto: Franzisca Aarflot

Bak kulissene

Road-teater fra nordområdene: Samovarteateret gjør seg klar til urpremiere på “Radio Barents 111”.

Hvor er du nå?
– Akkurat nå er jeg på Samovarteaterets Scene 2 i Kirkenes hvor vi holder på med innspurten på vår nye produksjon "Radio Barents 111".

Hva var den siste forestillingen du så?
– Jeg tror det var "Grensen", som Hålogaland teater gjestet oss her på scene 2 med før jul. Jeg likte den forestillingen veldig godt, og så var jeg på julekonsert, og det er alltid like fint.

Hva er ditt aller første scenekunstminne?
– Jeg har et veldig klart og sterk bilde på "netthinna" fra Hålogaland teaters oppsetning av "Den Kaukasiske krittringen". Dette var en gang på 70 tallet, de spilte på Malmklang i Kirkenes og jeg tror jeg var rundt 8 -10 år. Jeg husker jeg var veldig fasinert av historien og hvordan forestillingen var satt opp. I den scenen borgerskapet kom tilbake for å hente ungen, kom skuespillerne strenende gjennom publikum og opp på scenen. Skuespillerne var så nær alt var så virkelig samtidig som det jo bare var teater. Den forestillingen gjorde et uuslettelig inntrykk.

Hvor på teatret trives du best?
– Jeg trives uten tvil best der hvor de kreative prosessenen er – enten når vi klekker ut nye ideer til framtidige prosjekter – eller når vi har kommet godt i gang med en produksjon og det svinger i sceneområdet.

Hvem har hatt mest innflytelse på deg?
– Det er nok ganske sammensatt – men jeg tror at oppveksten min har vært med å prege meg mye og vært med å forme meg til den jeg er i dag. Jeg vokste opp i ett hjem hvor det var stor takhøyde. Både idrett og amatørteater drev moren min med, og det ble til at vi ungene ble tatt med på både øvelser og på håndballtrening.

Hva er du redd for?
Jeg er redd for at det skal skje noe med mine aller nærmeste

Hva ville du gjort om du var kulturminister for et år?
Jeg ville gitt kulturen et ansikt og sette opp en langsiktig plan for utvikling av kultur-Norge. Ett solid løft med rettning!

Hvem ville du helst delt turnébuss med?
– I tillegg til mine trivelige kollegaer i Samovarteater gjennom mange år kunne jeg tenkt å invitere med Nelson Mandela som kunne fortalt om sitt liv og sin kamp for frihet. Da tror jeg milene i her i Finnmark hadde gått fort unna.

Hva er drømmeprosjektet ditt?
Det er bestandig det neste prosjektet som står der urørt og bare venter på å bli starta.

Hva kunne fått deg til å gå i demonstrasjonstog?
– Jeg har gått i demonstrasjonstog for både bevaring av sykehus og Amnesty.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER