Dramatikkens hus.

Åtte nye husdramatikere ved Dramatikkens hus

Arne Lygre er blant de åtte nye husdramatikerne som får arbeidsstipend og tilgang på ressurser hos Dramatikkens hus de neste to årene.

Dramatikkens hus annonserte i dag sitt tredje kull med husdramatikere. De åtte utvalgte dramatikerne får et arbeidsstipend på kr. 200 000 og tilgang til husets ressurser i to år. Ordningen ble lansert for første gang i 2013. Husdramatikere 2018-2019 er i følge Dramatikkens hus’ nettsider:

Linda Gabrielsen (f. 1974) er forfatter, dramatiker og poet. Hun debuterte med romanen ”Kongen befaler” i 2005, og som dramatiker med ”Slipp Kongene Løs i Hagen” på Dramatikkfestivalen i 2005. Gabrielsen er utdannet cand.mag. fra Universitetet i Oslo, har studert figurteater på Høgskolen i Oslo og har gått Forfatterstudiet i Bø og Skrivekunstakademiet i Bergen. Hun har mastergrad i scenetekst ved Teaterhøgskolen, KHIO.

Mari Hesjedal (f.1980) er utdannet scenograf ved Central Saint Martins College of Art and Design, London og International Film School of Wales, og har studert teatervitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun studerte ved forfatterstudiet i Bø i 2013-14. Hesjedal arbeider med tekst, video, scenografi og kostymedesign. Hun deltok på Den norske dramatikkfestivalen 2015 med teksten ”Culparegelen” og i 2017 med ”Bilde av frukt som rotnar.”

Fredrik Høyer (f. 1988) er slampoet, forfatter og scenekunstner. Han har gått på tekstforfatterlinja på Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology og har studert litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han er kjent for å opptre med sine tekster på ulike scener, på fjernsyn og i radio. Med en fascinasjon for rap og hip-hop og jazzlyrikk, blander han performance og litterære punchlines i muntlige gatedikt. I 2016 gav han ut diktsamlingen ”Grønlandsūtraen”, som ble satt opp som monologforestilling på Nationaltheatret.

Monica Isakstuen (f. 1976) har siden hun debuterte som forfatter i 2008 utgitt både dikt og romaner og bidratt i en rekke antologier. I 2014 ga hun ut den kritikerroste romanen ”Om igjen”, som hun senere omarbeidet til en monolog med samme navn. ”Om igjen” hadde premiere under NonStop International Theatre Festival i Moss i 2016. For sin tredje roman, ”Vær snill med dyrene” (2016), mottok Isakstuen Brageprisen

Maja Bohne Johnsen
(f. 1972) har skuespillerutdannelse fra USA og har gått på forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø. Hun har skrevet bl.a. ”Vestregata”, Hålogaland Teater 2016, og ”Alaska”, Festspillene i Nord-Norge 2017. Johnsen tok en mastergrad i scenetekst ved Kunsthøgskolen i Oslo 2015–2017.

Rolf Kristian Larsen (f. 1983) er skuespiller og har skrevet for film og scene. Han debuterte som dramatiker og regissør med kortfilmen ”Bitter Lemon” som ble vist på Kortfilmfestivalen 2017. Han har hatt to scenetekster til utvikling på Dramatikkens hus, L.o.v.e.i.s.k.i.n.g.”og L.i.f.e.g.o.e.s.o.n.” Sistnevnte stykke skal ha premiere på Det Norske Teatret høsten 2018.

Camara Lundestad Joof (f. 1988) er norsk-gambisk scenekunstner og musiker. Hun arbeider med politisk og dokumentarisk scenekunst. Hennes selvbiografiske soloforestilling ”Pavlovs Tispe” har turnert i Norge og Skandinavia. ”Ikke uten min mor”, et dramatisk verk basert på intervjuer med 58 kvinner i tre generasjoner, har premiere i København i 2018.

Arne Lygre (f. 1968) er dramatiker og forfatter. Han har skrevet ni skuespill, to romaner og én novellesamling. Han er en av våre mest spilte dramatikere, og stykkene er oversatt til mange språk. Han mottok Ibsenprisen 2013 for ”Jeg forsvinner”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER