Påtroppende teatersjef Arne Nøst, med teatersjef Tom Remlov og styreleder Stephan Jervell

Arne Nøst ny teatersjef på Riksteatret

Riksteatret melder i dag at Arne Nøst overtar som teatersjef etter Tom Remlov fra 1. april 2020. Tom Remlov har hatt jobben siden 2015.

Arne Nøst kommer fra stillingen som teatersjef ved Rogaland teater, en jobb han hadde fra 2009 og ut 2018. Han har bakgrunn fra billedkunst, og er utdannet fra Kunstakademiet i Trondheim og Statens kunstakademi. Han har hatt en rekke separatutstillinger som grafiker, men i teatersammenheng har først og fremst vært scenograf, og har jobbet på en rekke norske scener, før han overtok som teatersjef.

I pressemeldingen fra Riksteatret står det:

– Jeg gleder meg til å få delta i det å skape gode teateropplevelser for folk i hele landet gjennom Riksteatret, sier Arne Nøst. Han kommer til Riksteatret fra stillingen som teatersjef for Rogaland Teater (2009-2019). Han starter allerede nå planleggingen av repertoaret for Riksteatret sesongen 2020/2021, men vil først være på plass som sjef for Riksteatret fra april 2020.

Riksteatret har under Tom Remlovs ledelse styrket sin posisjon som en viktig nasjonal teaterinstitusjon, med svært høye publikumstall og meget gode kunstneriske resultater.

– Det var veldig mange gode søkere til teatersjefstillingen ved Riksteatret, og vi er svært godt fornøyd med at Arne Nøst takket ja til denne ettertraktede stillingen i norsk teater, sier styreleder Stephan Jervell.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER