Annilese Miskimmon. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

Annilese Miskimmon blir ny operasjef for English National Opera

Operasjefen ved Den Norske Opera & Ballett (DNO&B) er utnevnt til stillingen som Artistic Directorved English National Opera (ENO) og går av som operasjef i Oslo sommeren 2020. Dette melder DNO&B i en pressemelding

Annilese Miskimmon tiltrådte som operasjef ved Den Norske Opera & Ballett i august 2017. ENO i London blir Miskimmons nye arbeidsplass etter 19/20 sesongen.

– Jeg er begeistret og beæret over å skulle bli en del av ENO. Med sitt ambisiøse og spennende arbeid er det et kompani jeg har beundret i hele mitt operaliv. Samtidig er det trist å skulle forlate gode kolleger og det fantastiske publikummet ved Operaen i Oslo. Det har vært et privilegium å få lede Nasjonaloperaen og jeg håper å opprettholde et godt forhold til både Norge og Den Norske Opera & Ballett.

Ansatte i Operaen har blitt informert om Miskimmons beslutning tidligere i dag. Hun fortsetter i stillingen som operasjef i Oslo frem til sommeren 2020. Administrerende direktør Geir Bergkastet kommenter nyheten for Den Norske Opera & Ballett:

– Jeg ønsker å gratulere ENO med valget av operasjef, og gratulere Annilese med en ny og spennende mulighet! Det har vært en stor glede å få samarbeide tett med henne og jeg skulle gjerne hatt Annilese med videre. Samtidig er vi en del av en internasjonal bransje og det er en anerkjennelse for Den Norske Opera & Ballett at hun blir hentet til London. Vi starter umiddelbart jobben med å finne hennes etterfølger.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER