Gjengangere. Trøndelag Teater 2012

Aase Byes pris til skuespiller Hildegunn Eggen

Lørdag ble Hildegunn Eggen tildelt Aase Byes pris for 2014.

Lørdag kveld under premiereapplausen på Trøndelag Teater ble teatrets skuespiller Hildegunn Eggen tildelt Aase Byes pris for 2014. – En overrasket og rørt skuespiller mottok prisen av teatrets styreleder Bernt E. Bauge, forteller teatret i en pressemelding.

 Aase Byes legat for fortjente kunstnere deler årlig ut Aase Byes pris til en slik fortjent skuespiller, sanger eller musiker. Prisen er på kr. 100.000,-.

Legatets styre begrunner årets tildeling med Eggens store og allsidige innsats som skuespiller og oppleser gjennom flere tiår.

"Hildegunn Eggen er kjent som teknisk sterk og med et stort uttrykksregister. Hun har et meget godt øre for språk, og det er  imponerende hvordan hun så troverdig integrerer sin vakre Verdals-dialekt i sitt spill. Vi anser Hildegunn Eggen som en av Norges beste skuespillere i sin generasjon," skriver juryen.

Hildegunn Eggen kom til Trøndelag Teater i 1985 etter å ha vært ansatt ved Nationaltheatret etter teaterskolen. Blant roller hun har spilt i Trondheim er Agnes i Brand, tittelrollen i musikalen An-Magritt, Gina i Vildanden, Gertrud i Hamlet, Mor Aase i Peer Gynt og tittelrollen i Mutter Courage.

I 2012 ble Eggen nominert til Hedda-pris for sin Fru Helene Alving i Trøndelag Teaters oppsetning av Ibsens Gjengangere.

Eggen er i 2014 utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER